Citaat

“Ja, ik wil!”

Hoewel dit een uitspraak is, die ik volgend jaar zomer pas daadwerkelijk moet toepassen (als ik samen met Jerney voor het altaar sta!) is ‘ie ook deze week aan de orde. Donderdag aanstaande zal ik namelijk benoemd worden als raadslid en daar hoort deze uitspraak min of meer ook bij. Hoewel, dan zal het “dat verklaar en beloof ik” zijn. Lijkt er op!

Maar mijn benoeming behoeft wel enige uitleg. Immers, ik was heel duidelijk in mijn uitspraken voor de verkiezingen dat ik niet de gemeenteraad in wilde. Dat had ik al 2 periodes gedaan en het is ook niet goed om direct na je wethoudersschap in de raad te gaan zitten. De raad controleert namelijk beleid van het College. Ofwel, ik zou mijn eigen ingezette beleid gaan controleren. Tja…

Wat er wel gebeurde, is dat ik redelijk uitgebreid een persoonlijke campagne heb gevoerd. Althans, als je reclame via Facebook ziet als een persoonlijke campagne. Bewust. Wij geloven als VVD Zaltbommel namelijk heilig in het persoonlijk maken van de campagne. Omdat het ten eerste om mensen draait, maar ten tweede om zo af te raken van het landelijke oordeel dat over ons lokale VVD wordt geveld. We voeren dus persoonlijke campagnes om het geheel sterker te maken.

Of dat dit de oorzaak is geweest van het aantal voorkeursstemmen dat ik heb gehaald weet ik niet, omdat het opvallend is (en overigens ook redelijk uniek!) dat alle huidige wethouders met voorkeursstemmen in de raad zijn gekozen. Maar het zal er wel degelijk toe hebben bijgedragen. Rest voor mij de vraag of ik die raadszetel wel of niet accepteer. En ik heb besloten dat wel te doen.

Er zijn meerdere redenen voor mij om dit wel te doen. Ten eerste vanwege het feit dat de kiezer heeft gesproken. Ten tweede om op deze manier Gerrine Fernhout (die op basis van het aantal stemmen de nr 3 van de VVD is) een aantal weken de tijd te geven goed over haar positie en rol na te denken. Zij had namelijk nooit verwacht dat zij het “risico” zou lopen om in een nieuwe fractie van 2 personen terecht te komen. Met 3 zetels was het een andere situatie geweest en had ze zich in de luwte van 2 raadsleden kunnen inwerken. Zeker gezien de massale uitdaging die we als gemeente op ons af krijgen is dat heel verstandig. Nu is het een andere situatie en vraagt ze zich af (ook gezien haar eigen bedrijf) of ze haar rol in een 2-mans nu al goed genoeg in kan invullen. Daarvoor kan ze zich nu, in de luwte als burgerlid, goed voor inwerken!

En dus laat ik me donderdag 27 maart installeren als raadslid van de gemeente Zaltbommel. En op het moment dat er een nieuw College van B&W gevormd wordt, zien we wel weer verder. Dat daar mijn ambitie (maar ook mijn toegevoegde waarde) ligt en niet in de gemeenteraad, dat moge duidelijk zijn!

Tot slot: ik dank iedereen die op 19 maart jongstleden het vakje voor de lijstduwer van de VVD heeft roodgekleurd! Het aantal stemmen dat ik heb gekregen, maar zeker ook het totaal aantal stemmen dat alle huidige wethouders heeft gekregen, steunt mij in de overtuiging dat wij het de afgelopen jaren “best aardig” hebben gedaan. Hopelijk mag ik binnenkort weer 4 jaar op de ingezette lijn verder gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.