Ruimte voor Vrijetijds Economie

Zaltbommel wordt gekenmerkt als een ruimtelijk en fraai gebied, waar water en dijken het beeld bepalen. Mede door haar centrale ligging in Nederland vormt het een aantrekkelijke locatie voor bedrijven.

Op het gebied van kunst staat Zaltbommel ook aardig op de kaart. Daarnaast kent het enkele grote sporters en sportevenementen. Gezien bovenstaande tabel onderscheidt Zaltbommel zich met name op het gebied van cultuur en cultureel erfgoed. Dit is onder andere een gevolg van de rijke en interessante geschiedenis van het gebied.
Hoe kunnen we deze kenmerken zo gebruiken dat mensen en bedrijven worden verleid om onze prachtige gemeente vaker en langer te bezoeken?

Zaltbommel heeft kwaliteiten, maar benut deze nog niet ten volle. Ook in de Bommelerwaard en Rivierenland liggen kansen die we kunnen benutten. Hierbij is met name de economische waarde van de vrijetijdseconomie van belang.

Om te komen tot een actieplan Vrijetijds Economie (en dus geen beleidsplan!) ben ik met de raadsleden een open discussie gestart. In een open setting en zonder kaders hebben we 2 werkbijeenkomsten gehouden, over allerlei mogelijke ontwikkelingen op het gebied van vrijetijdseconomie om antwoord te krijgen op de vraag: ‘Hoe verleiden we mensen en bedrijven om onze prachtige gemeente vaker en langer te bezoeken?’.
Daar aan voorafgaand zijn de kenmerken van Zaltbommel benoemd. Wat maakt de gemeente Zaltbommel, de gemeente Zaltbommel?

De eerste bijeenkomst zijn we begonnen met een leuk, door Tom Metz gemaakt promofilmpje. Het filmpje was vooral benoemd om de juiste mindset te krijgen. Maar het is zo’n leuk filmpje, dat ik het graag met iedereen deel!

Maar niet alleen dit filmpje vormde de input voor de discussie; ook een filmpje van het RBT Rivierenland over de monitor Vrijetijds Economie hebben we gebruikt.

De uitkomsten van deze brainstorms, laten we in oktober vaststellen door de Raad. Direct daarna gaan we met alle stake-holders de kernwaarden vertalen naar concrete acties. Belangrijk punt daarbij is overigens wel wat de rol van de gemeente is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.