Nieuwe ontsluiting Waluwe stap dichterbij

De Wichard van Pontlaan wordt aangesloten op de rotonde Steenweg, zodat de Waluwe een nieuwe ontsluiting krijgt. Hiervoor hebben we in het College afgelopen dinsdag over de eisen besloten.

Al in 2012 besloot het college van burgemeester en wethouders over de aansluiting van de Wichard van Pontlaan op de rotonde met de Steenweg. Nu de N322 een nieuw tracé krijgt ten zuiden van de watertoren, ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor de ontsluiting van De Waluwe. Met het doortrekken en aansluiten van de Wichard van Pontlaan op de Steenweg bereikt de gemeente een betere verdeling van het verkeer binnen de wijk.

In 2015 starten de werkzaamheden voor de aansluiting van de Wichard van Pontlaan op de Steenweg. Als de werkzaamheden aan de N322 in november 2015 zijn afgerond, kan de Wichard van Pontlaan open. Dan heb ik eindelijk bereikt wat ik in aanloop van de verkiezingen in 2006 al in mijn persoonlijke folder had staan als speerpunt:

Ook streef ik ernaar om zo snel mogelijk een nieuwe ontsluiting van De Waluwe te realiseren, in combinatie met het oplossen van de fileproblematiek van en naar de A2.

image

9 jaar later zou dit met het omleggen en verdubbelen van de N322 en deze nieuwe ontsluiting zo maar bewaarheid kunnen worden!

lees hier meer over oa het programma van eisen

Een gedachte over “Nieuwe ontsluiting Waluwe stap dichterbij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.