“Bieb jij al?”

Blijkbaar (volgens onafhankelijke adviescommissies 😉 ) is Rivierenland niet al te sterk in strategisch samenwerken. Maar waar we wél heel sterk in zijn, is het samenwerken op uitvoering! De samenwerking op het gebied van “de bibliotheek” is daar een prachtig voorbeeld van.

In Rivierenland zijn een aantal prachtige bibliotheken (Culemborg, Tiel, Zaltbommel etc) te vinden, die allemaal onderdeel zijn van de Openbare Bibliotheek Rivierenland. Een samenwerking op uitvoeringsniveau van 10 gemeenten, die middels een convenant het bibliotheekwerk vormgeven.

Maar bibliotheekwerk is meer dan alleen maar de fysieke bibliotheek. Zoals de OBR zelf zegt:

De bieb biedt met haar brede dienstverlening mogelijkheden voor een leven lang lezen, leren, informeren en zelfredzaamheid voor elk individu, en voor maatschappelijke participatie en sociale cohesie in de steden, dorpen en kernen van Rivierenland.

Dat doen zij met leespunten, bibliotheek op school, activiteiten op het gebied van nieuwe media, culturele activiteiten; kortom, te veel om op te noemen! Het verouderde concept van bibliobus is wat mij betreft al lang vergeten…

Convenant

Vanaf 1 januari hebben we (de gemeenten in Rivierenland) een nieuw convenant. Dat had nogal wat voeten in de aarde (Maasdriel en Lingewaal hebben getwijfeld over het tekenen van het nieuwe convenant), maar uiteindelijk is vanochtend tijdens het portefeuillehoudersoverleg door alle gemeenten gemeld dat het covenant ondertekend gaat worden. Dat wordt een mooi moment op 19 december aanstaande! Overbodig te melden dat ik als voorzitter van dat overleg erg in mijn nopjes ben hiermee!

 

 

Een gedachte over ““Bieb jij al?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.