Mijn week in 500 woorden: week 21/2015

Hoewel ik graag over mijn werk schrijf, merk ik steeds vaker dat ik er simpelweg niet aan toe kom. Een foto of video lukt dan nog wel, maar een verhaaltje word steeds minder.
Daarom ga ik het maar eens anders proberen: een weekoverzicht. In ca 500 woorden en beeldmateriaal. Een weekoverzicht met wat ik mee maak, ook de privé-dingetjes. Over volleybal, over Frey, over ons aanstaande huwelijk. De moeite waard? Ach, dat oordeel laat ik lekker aan anderen 😉 En of het elke week gaat lukken? Ik doe mijn best!

Vandaag: week 21.

Ps: de 500 woorden gaan nu pas in!

Maandag 18 mei

Eens per 2 weken hebben we op maandag portefeuillehoudersoverleg. Dan neem ik samen met de betreffende ambtenaren alle projecten en dossiers door en bespreken we de actuele stand van zaken. Vandaag wordt ik bijgepraat over het nieuwe sportcomplex De Watertoren en de nieuwe erfpachtconstructie daarvoor. Ook wordt de voortgang van de nieuwe uitbreiding van De Wildeman besproken en dan met name het archeologisch onderzoek. Hoe we de participatieladder beter gaan verwerken in onze voorstellen en aanpak komt ook nog uitgebreid aan de orde evenals de samenwerking op het gebied van Basismobiliteit. Na ruim 2 uur duizelt het bij mij altijd van alle informatie die over tafel is gekomen. Je komt dan ook altijd weer tot het besef dat voordat een onderwerp daadwerkelijk zichtbaar wordt (ofwel dat er over besloten wordt) er gigantisch veel werk achter de schermen plaatsvindt…

Dinsdag 19 mei

Op dinsdagen vinden de Collegevergaderingen plaats. De week wordt doorgenomen, actuele ontwikkelingen besproken én worden alle besluiten genomen. Voorafgaand aan deze vergadering is er het persgesprek, waarbij de pers vragen stelt over de besluitenlijst van de voorgaande week. Maar vandaag begin ik met een handtekening onder een overeenkomst, om samen met Maasdriel een belangrijk ontbrekend stuk weg aan te gaan leggen en waar al 40 jaar over gesoebat is. Nu gaan we eindelijk meters maken! Als het verloopt zoals het moet verlopen, kan de Maaswaalweg eind 2017 daadwerkelijk doorgetrokken zijn.

image

Woensdag 20 mei

Rivierenland heeft alles in zich om de logistieke Hotspot van Nederland te worden. Daarvoor zijn oa voldoende ha’s bedrijventerrein nodig, op de juiste plek en op het juiste terrein. Om dat in min of meer goede banen te leiden, is er een Regionaal Programma Bedrijventerreinen. In de regio ben ik bestuurlijk trekker van dit programma en er moeten nog wel eens wat harde onderlinge noten gekraakt worden. Zo ook vandaag. Sommige gemeenten zullen moeten gaan stoppen (al dan niet definitief) met de planvorming voor bedrijventerreinen. En dat is niet altijd even leuk en heftige discussies. Aan mij om te zorgen dat er uiteindelijk wel de juiste beslissingen worden genomen. Een hele tour…

image

Donderdag 21 mei

Tijd voor de bestuursvergadering van de Wethoudersvereniging. Normaal gesproken is dat in Amersfoort, maar vandaag mag ik het clubje ontvangen op het Stadhuis in Zaltbommel. Omdat het een zonovergoten ochtend is, beginnen we met een bak koffie buiten. Daarna naar binnen om onze reguliere vergadering verder af te werken. ’s Middags hebben we met het bestuur een intervisietraining.
Omdat de carrouselvergadering die avond geen agendapunten van mij bevat, kan ik de ALV van mijn volleybalvereniging bijwonen. Een zeer goede en constructieve ALV, waarbij we een 2-tal nieuwe bestuursleden hebben mogen benoemen.

Vrijdag 22 mei

Ik vind het gezegend. Vandaag niks spannends op de agenda. ’s Avonds even naar Den Bosch om een kijkje te nemen bij Jazz in Duketown. Mijn eerste kennismaking met dit evenement!

En verder deze week:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.