Afbeelding

Vet!!!

“Wat een supergaaf plan!”, “Als dit lukt, zou dat écht supervet zijn!”, “wat een prachtig iconisch gebouw!”, “Dit zou Zaltbommel pas goed op de kaart zetten!’.

Zomaar een paar reacties die gisteravond kreeg, nadat Paul Evers van Focus en ik het concept voor Spoorveste hadden gepresenteerd. Een concept dat zich richt op leisure, vrije tijd en familie entertainement. Maar ook een concept wat er niet zo maar morgen staat…Leisure Dome Zaltbommel (da’s althans de werknaam…) is een ontwikkeling in de punt tussen A2, spoor, KW-weg en de Waal. Met daarin het NS-station. Een concept waarbij verschillende “leisure” functies bij elkaar onder 1 dak zitten en bezoekers een dagje uit wordt geboden; voor jong en oud. In Kerkrade heeft Focus een dergelijk concept al neergezet, dat zeer succesvol is en wat drijft op een grote bioscoop (daar een JT bioscoop) en een heel groot familierestaurant (met 2250 stoelen…). Kijk maar eens op http://www.leisure-dome.nl. En het aantal bezoekers per jaar? Meer dan een miljoen…

In Zaltbommel is het de bedoeling dat dit concept wordt neergezet op een geweldig markante plaats, in een geweldig markante verschijning. Met functies die min of meer vergelijkbaar zijn met Kerkrade, maar waarbij ook gebruik wordt gemaakt van het ondernemerschap in Zaltbommel. Het aantal bezoekers dat in Zaltbommel verwacht wordt? Ook rond het miljoen per jaar.

Op dit moment worden de onderzoeken naar oa externe veiligheid, milieu en verkeer uitgevoerd. Die bepalen uiteindelijk mede de haalbaarheid van de totale plan. Met die uitkomsten gaan we in april en juni naar de gemeenteraad met het voorstel hoe we het vervolg gaan aanpakken. Maar het staat er niet meteen de maand erop! Dus als het een tijdje dan even stil is, betekent dat niet dat het niet meer doorgaat. Dit in het kader van verwachtingsmanagement 😉

Wil je meer horen (want helaas hebben we alleen geluidsopnames van de presentatie tijdens de carrousel van 4 februari), check dan de site van de gemeenteraad.

En de sheetjes heb ik natuurlijk ook! In pdf-formaat: Leisure Dome Zaltbommel 04022016

 

9 gedachtes over “Vet!!!

  • De invulling zal mede door lokale ondernemers geschieden. Daarnaast ook nieuwe partijen die de ligging van Zaltbommel uitermate interessant vinden en veel potentie zien qua aantallen bezoekers. Of het toekomstbestendig is, dat zal dezelfde toekomst ons leren. Maar elke branche is niet toekomstbestendig als ie niet aansluit op de klantbehoefte en niet voortdurend blijft ontwikkelen.

   Like

 1. Ellen zegt:

  Megalomaan en intens lelijk.
  Heel erg jammer dat Zaltbommel overgeleverd is aan de groteske plannen van deze wethouder en de wansmaak van bureau Focus. Alles van waarde is weerloos. Verdrietig.

  Like

  • A) Smaken verschillen B) dit was een eerste schets. Het gaat er anders uitzien C) In het leven kan je 2 dingen doen: kansen niet grijpen of kansen grijpen. Ik kies voor dat laatste. En met alles wat ik doe heb ik 2 soorten publiek: tegenstanders en voorstanders en beide zijn me even lief. Dus dank voor je reactie!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.