“Alle” vragen op een rijtje

In oktober informeerde ik de gemeenteraad over de ontwikkeling van de Watertorenlocatie. In deze locatie is ook de vestiging van een Lidl voorzien, evenals andere voorzieningen. De gemeenteraad (en ook de insprekers) hadden veel vragen, die we daarna schriftelijk hebben beantwoord. De afgelopen week zag ik weer wat vragen voorbij komen op Facebook. Daarom publiceer ik hier ook maar even de beantwoording van de vragen van oktober. Ook de presentatie van Lidl over duurzaamheid is wel publicatie-waardig. Althans, dat vind ik 😉Ook voor dit project moet er heel, heel veel onderzoek uitgevoerd worden. Daarom kan het regelmatig voorkomen dat er een grote periode van stilte is. Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd. Integendeel. Er vinden overleggen plaats met de OVZ, participanten en andere stakeholders. Onderbouwingen voor de toets in het kader van de Ladder van Duurzame Verstedelijking worden gebouwd, effecten op (supermarkt)winkels in de regio wordt nader onderzocht, etc etc. Zaken die allemaal noodzakelijk zijn om een ruimtelijke procedure goed te gaan doorlopen.

Binnenkort zal ik weer een officiële stand van zaken melden aan de gemeenteraad, waarin de uitkomsten van de betreffende onderzoeken worden toegelicht en de vervolgstappen die nodig zijn. To be continued!

Presentatie Lidl Nederland

Beantwoording vragen carrousel 15 oktober 2015

image

2 gedachtes over ““Alle” vragen op een rijtje

  1. Is winkelcentrum portage (kvo) ook een stakeholder of is dat alleen de ovz=binnenstad… Portage daar lijkt toch wel wat ontwrichting te gaan ontstaan…hier lijkt in het verleden toch wel iets anders beloofd te zijn…er is een belangrijke opmerking van de caroussel buiten alle stukken gelaten. Deze staat nog wel in mijn aantekeningen. Ik vernam dat ook met de roadhouse gesproken wordt. Als we dan ook de Lidl een gelijkwaardige basis geven als Portage. Dus 1000 meter+ een locatie die we steeds moeilijker bereikbaar maken, dan kan in dat gedeelte van de Bommelerwaard de concurrentie met elkaar blijven concurreren. Lidl is niet goed voor Zaltbommel. In ieder geval niet beter dan wat al gevestigd is. De discounter is onderbemeten. Wat denk je wat iedere service supermarkt vandaag de dag is. Iedere HiLo en EDLP formule heeft meer Sku’s op een gelijkwaardige of zelfs lagere prijs staan dan de discounters. Van een Wethouder zou je mogen verwachten dat hij een visie voor de langere termijn neer zet. Eerst voor de inwoners, dan voor de bedrijven en dan voor zichzelf. Sommigen halen deze volgorde iet wat door elkaar. Een gemeente moet waken over zijn inwoners. In de emotie het groter geheel blijven overzien. De kern van elke discussie binnen de Bommelerwaard blijft het feit dat de Bommelerwaard zeer dunbevolkt is. Als je dan je inwoners mee gaat nemen in grootheidswaanzin wetende dat de bevolkte gebieden niet hier zitten dan concurreer je uiteindelijk met iets wat je in de toekomst nooit kunt winnen. Het is te makkelijk om iets mooiers voor te schotelen dan dat er in werkelijkheid ooit zal komen en vervolgens denigrererend te gaan wijzen onder het mom het is helaas niet gelukt. Al jouw projecten vallen of staan opvallend met de benodigde toevloeing. Toevloeing waar ik echt niet in jouw grootheden in geloof. Waarom niet zul je jezelf afvragen. Dat is simpel, daar zijn de ondernemers al decenia mee bezig. Zaltbommel als kern van de Bommelerwaard. De toevloeing is er derhalve ook allang. De taart wat niet groter. De concurrentie alleen heviger. De formules worden groter, de prijs is alang, vergelijk het met de landen om ons heen, zeer laag en bijzonder concurrerend. Alle argumenten zijn atm luchtkastelen gebaseerd op fictieve cijfers die nooit werkelijkheid zullen worden. Pak daar de logische verdere ontwikkeling van de omnichannel bij en de eindconclusie is getrokken. Geachte Wethouder Liberaal. We zitten momenteel, even niet op een lijn 😉 Kopje koffie?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.