Dan maar even wachten

Al sinds 2006 heb ik me hard gemaakt voor de aansluiting van de Wichard van Pontlaan op de rotonde bij de Watertoren. De zogenaamde “4e poot”. Eerst als raadslid en later als wethouder. Simpelweg omdat ik (en het hele college!) ervan overtuigd ben dat dit een essentieel onderdeel is van de verkeersstructuur in dat gedeelte van Zaltbommel.Ik was dan ook blij toen we na jaren van voorbereiding (en helaas ook van juridische procedures…) onlangs met de daadwerkelijke uitvoering buiten konden beginnen. Eind maart is het werk klaar en dan denk ik dat we veel mensen heel erg blij maken. En, eerlijk is eerlijk, een aantal mensen iets minder. Maar ja, we kunnen nou eenmaal niet alles voor iedereen goed doen.

aansluiting-rotonde

Bron: Brabants Dagblad

Maar rondom die watertoren gebeurt de komende weken nog veel meer. Niet alleen de Wichard van Pontlaan is in uitvoering; ook de parkeervoorziening bij het sportcomplex met de bijbehorende fietspaden, de aanpassing van de rotonde zelf, het fietspad langs de Steenweg: allemaal projecten op het gebied van verkeersveiligheid die 1:1 met elkaar te maken hebben. En helaas ook allemaal projecten die niet tegelijkertijd klaar kunnen zijn.

Juist omdat het verkeersveiligheidsprojecten zijn, willen we niet een verkeersonveilige situatie creëren tussen het moment dat de Wichard van Pontlaan klaar is en het moment dat de andere projecten gereed zijn. Fietsers zouden dan immers de rotonde opgestuurd worden, waar vervolgens geen fietsvoorziening is, met alle gevaren van dien. Ook hebben we een les geleerd van september vorig jaar bij het sportcomplex: als de infrastructuur niet gereed is, dan niet laten gebruiken…

Om die redenen moeten we zometeen nog even wachten en kunnen we nog niet meteen de Wichard van Pontlaan gebruiken om de Waluwe in en uit te kunnen. We nemen alles pas in gebruik als alle onderdelen (op en aansluitend aan de rotonde Watertoren) gereed zijn. Voor die tijd gaan we het niet onnodig onveilig maken voor de fietsers.

Na al die jaren kunnen we die paar weken ook nog wel even wachten!

Zie ook: Nieuwe ontsluiting Waluwe stap dichterbij

Een gedachte over “Dan maar even wachten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.