Maar wat gaan jullie dan allemaal doen?!?

Dat is een vraag die ik de afgelopen dagen diverse keren heb gekregen, toen bekend werd dat de provincie vanaf 27 maart de N322 gaat afronden. Dat op zich was niet zo zeer de aanleiding voor de vragen, wel het feit dat de Steenweg tussen de N322 en de rotonde bij de Watertoren 4 weken lang wordt afgesloten. Een flinke periode als je er van uit gaat dat de provincie slechts een nieuwe laag asfalt “gaat draaien”. Maar het is wel iets meer wat er gaat gebeuren!De Steenweg wordt 1,5 meter breder gemaakt. Dat betekent dat de fundering van de weg ook verbreed moet worden, sloten verlegd moeten worden en het profiel van de weg aangepast moet worden. Ter illustratie: de weg heeft een dak-profiel, waarbij de punt in het midden van de weg ligt. Brei je daar aan 1 kant 1,5 meter aan, dan moet je dat hoogste punt ook verplaatsen. Je krijgt anders een probleem met de afwatering.

Die 1,5 meter komt er bij, omdat er over een groot gedeelte van de weg een middengeleider wordt aangelegd. Ook wordt er een linksaf-strook aangelegd (ongeveer halverwege), komende vanaf de N322. Die linksafstrook is voor de nieuwe toegangsweg voor het Vitens-terrein. Ook die toegangsweg wordt in dit werk gemaakt.

Langs en onder de Steenweg loopt een DPO-leiding van Defensie. Die leiding moet opgegraven worden (ook onder de weg…) en beschermd worden. En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, moet er ook een bodemsanering plaatsvinden.

Je ziet, er gebeurt iets meer dan alleen asfalt draaien. En om het werk veilig te laten verlopen, wil de provincie alleen met een volledige afsluiting werken. Dat geeft weliswaar veel pijn, maar ook duidelijkheid en veiligheid: voor de verkeersdeelnemers en voor de wegwerkers. En ik kan daar, na alle ervaringen met vorige projecten waarbij we het verkeer toch deels toe lieten, alleen maar achter staan. Maar ik besef me terdege dat de impact natuurlijk heel groot is…

Ter illustratie heb ik de zogenaamde UO-tekening (UitvoeringsOntwerp) bijgevoegd. Het is een vreselijk technische tekening, maar het enige dat ik heb. Het geeft in ieder geval wel redelijk goed weer hoe het eruit komt te zien…

UitvoeringsOntwerp N322/Steenweg

Zie ook: We rijden weer!!!

 

Een gedachte over “Maar wat gaan jullie dan allemaal doen?!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.