Ein-de-lijk, hij is open!

Na jaren van voorbereiding heeft De Waluwe haar nieuwe ontsluiting! Vandaag (1 mei) is de aansluiting van de Wichard van Pontlaan op de rotonde bij de Watertoren opengesteld voor alle verkeer. Daarmee is de 4e poot eindelijk open!

Onlangs schreef ik dat we nog even moesten wachten voordat ie echt open kon. De werkzaamheden waren in maart al klaar, maar omdat er in die hoek zo ontzettend veel gebeurde voor alle verkeersdeelnemers, wilden we eerst alles af hebben voordat wegen opgesteld werden. Gelukkig had iedereen daar erg veel begrip en geduld voor, zelfs toen de Steenweg er 4 weken “uit lag”. Nogmaals dank voor dat begrip!

Met de openstelling van de vierde poot, is een lang, lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Van mij, maar zeker ook van vele inwoners van Zaltbommel. De 1 omdat daarmee zijn woonwijk beter en veiliger ontsloten is en de ander omdat hiermee het verkeer beter verdeeld wordt. En natuurlijk zullen sommigen ook wat minder blij zijn.

Zijn we met de openstelling van de 4e poot klaar met de verkeersstructuur van Zaltbommel-zuid? Nee, nog niet helemaal. Het laatste onderdeel is het afronden van de ontsluiting bij de Portage. Je kunt nu links om het Fiep Westendorpplein heen (komende vanaf de Fiep Westendorplaan), maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je ook rechts er om heen kunt. Dan komt de huidige inrit van het parkeerterrein tegenover de huisartsenpost te vervallen (zoals ook aan de andere zijde), waardoor het nog oninteressanter wordt om over het parkeerterrein te scheuren. Maar vooralsnog kunnen we dat deel nog niet uitvoeren, omdat daar de American Roadhouse nog zit. Maar je moet wat te doen blijven hebben voor de komende jaren 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.