De Maaswaal-weg komt er aan!

De Maaswaal-weg (of beter gezegd: het deel dat er nog niet is) staat al járen op de wensenlijst van de gemeente Zaltbommel. Een paar jaar geleden is hij ook bij de gemeente Maasdriel op het vizier gekomen en zijn we samen begonnen met de voorbereidingen om de weg door te trekken. Maar niet zonder argwaan van de omgeving.

Want eigenlijk had dat gedeelte van de weg er al in de begin van de jaren ’70 moeten liggen. Om -voor mij- onduidelijke redenen is dat echter nooit gelukt. En dus moeten de mensen het eerst maar eens zien en dan pas geloven dat die weg er na bijna 50 jaar ook écht komt.

Dat was de afgelopen tijd ook een klein beetje de teneur in de omgeving, los van het feit dat men toch wel verheugd was over het feit dat we überhaupt met planvorming waren begonnen. Maar ja, zo’n traject duurt wel even, want je moet gronden aankopen, bestemmingsplanprocedures doorlopen etc etc. En dus is het wel ontzettend gaaf dat we nu het formele proces daadwerkelijk begonnen zijn, door het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage te leggen. Daarmee gaan we het planologisch mogelijk maken dat die weg er gaat komen, want het is nu veelal weiland. Als dat proces doorlopen is volgens de wettelijke termijnen, dan kunnen we het bestek gaan maken en kan het project uiteindelijk uitgevoerd gaan worden. Tijdens de komende informatieavond voor omwonenden krijgt iedereen die dat wil een toelichting op het bestemmingsplan, de procedure en de planning. Vooruitlopend daarop hebben we een nieuwsbrief gemaakt. Deze nieuwsbrief maakt onderdeel uit van een serie nieuwsbrieven over de doortrekking van de Maaswaal-weg en over de rotonde bij Nederhemert-Noord. Daar zijn we óók al bezig! In deze 3e nieuwsbrief geven we een korte update over de beide projecten en wat er verder te gebeuren staat.

Echt, de Maaswaal-weg komt eraan!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.