Tot ziens!

Na 16 jaar was het gisteravond toch echt zover: ik heb afscheid genomen van het Zaltbommelse politieke toneel. En dat doet best wel wat, maar het is goed zo. Ik laat nu iets los waardoor er ruimte instaat voor iets nieuws!Het was een voorrecht om de afgelopen 8 jaar wethouder Verkeer, Economie, Cultuur en
Sport in de gemeente Zaltbommel te zijn namens de VVD. Ik kan niet alles voor iedereen zijn en ben ook zeker geen oplossingenmachine. Maar toch hoop ik dat u de samenwerking net zo heeft gewaardeerd als ik met u als inwoner, ondernemer of vereniging.

Voor nu: bedankt en zeker tot ziens!!!

Onderstaand de tekst die ik heb gebruikt bij mijn afscheid van de gemeenteraad van Zaltbommel.

Voorzitter, raadsleden, wethouders, aanwezigen,

Na 16 jaar is het moment dan echt aangebroken dat ik afscheid neem van de Zaltbommelse politiek. Na 8 jaar in de raad te hebben gezeten en 8 jaar als wethouder te hebben gefunctioneerd is voor mij het moment gekomen om een nieuwe stap in mijn leven te gaan zetten. Omdat het goed is om na een dergelijke periode iets anders te gaan doen, maar ook omdat ik nu nog kan ontwethouderen.Wat die volgende stap is, dat weet ik niet. Eerst maar eens mijn klus als formateur in ‘s-Hertogenbosch afronden én voor de 2e keer papa worden!

Na 2 periodes in de raad te hebben gezeten namens de VVD, trad ik in 2010 toe tot het college. De mensen van het team dat we toen vormden, waren voor mij de belangrijkste reden om de stap te zetten.

Een team dat voldoende comfort bood aan iedereen om de juiste dingen te doen. En die dingen hebben we ook gedaan! Kijk maar naar de N322, het sportcomplex, de Maaswaalweg, het zwembad en sporthal, de Wildeman, het opzetten van ondernemersfondsen etc etc. Ik had deze geweldige resultaten nooit zonder het team kunnen bereiken!

En geloof me, als bestuurslid van de landelijke Wethoudersvereniging (nog wel) weet ik dat ook heel anders kan!

Dames en heren, we mogen, nee, moeten trots zijn op onze prachtige gemeente! Nergens is er wat mij betreft een mooier evenwicht tussen progressief en conservatief, tussen stad en dorp, tussen grote bedrijventerreinen en agrarische activiteiten! En nergens in Nederland zijn er zulke innovatieve en vooruitstrevende glastuinbouwbedrijven als in onze gemeente. Wees trots daarop, maar blijf de potentie benutten.  Niet alleen de potentie van onze ligging aan de A2, maar ook het goud dat we in onze handen hebben met Fiep Westendorp. Elk kind in Nederland is voorgelezen uit boeken die door de Bommelse Fiep zijn geïllustreerd. Draag dat uit!!!

Voorzitter, ik ga hier niet alle projecten waar ik bestuurlijk verantwoordelijk voor ben geweest 1 voor 1 benoemen. Ik heb er zojuist al een paar aangestipt. Die successen, die het hoe dan ook toch zijn, heb ik samen met u behaald. En met “u” bedoel ik 4 burgemeesters, 10 wethouders en 66 raadsleden. Met zoveel mensen heb ik de afgelopen 16 jaar als raadslid en als wethouder mogen samenwerken. Ik neem afscheid van dit prachtige politiek toneel in de wetenschap dat mijn opvolger kan voortborduren op die successen.

Maar ik neem ook afscheid van u in de wetenschap dat mijn werk slechts een deel is van mij en dat het uiteindelijk draait om de mensen om me heen, goede gezondheid en mijn gezin. Ik laat nu iets los waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe kansen en mooie ervaringen.

Het gaat u goed. Ik dank u voor het vertrouwen in afgelopen 16 jaar. En met name Adrie, Kees, Simon, Peter, Wabe, Albert, Ton en Huug, dank voor de dagelijkse samenwerking en lol die we samen hadden. En wie weet: Tot ziens!

Tijd voor een nieuw hoofdstuk

Een korte terugblik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.